Home

Prosopografie

Bestanden

Methode

Werkwijze

Over de auteur

Bestellen

Colofon

Over de auteur

Arjan van Dixhoorn (Terneuzen, 1973) is een historicus gespecialiseerd in de geschiedenis van vroegmoderne literaire cultuur, publieke sfeer en publieke opinie. Hij promoveerde in 2004 (cum laude) aan de Vrije Universiteit Amsterdam op zijn studie naar de rederijkerskamers en hun leden in de Noordelijke Nederlanden, waarvoor hij in 2006 een studieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum kreeg. Hij schreef De stem des volks, een essay over publieke opinieonderzoek, voor het Sociaal en Cultuur Planbureau (2006) en werkte aan verschillende universiteiten in Nederland en Vlaanderen. In de winter van 2007-2008 verbleef hij als Fulbright Junior Scholar aan de University of California, Los Angeles voor onderwijs en onderzoek.

Hij coördineert het internationale netwerk Performative Literary Culture dat vergelijkend en interdisciplinair onderzoek doet naar literaire culturen in Europa (1200-1700) en redigeerde met Susie Speakman Sutch een bundel met de eerste resultaten daarvan: The Reach of the Republic of Letters. Literary and Learned Societies in Late Medieval and Early Modern Europe (Brill: Leiden, 2008).

Momenteel is hij postdoc-onderzoeker van het FWO-Vlaanderen aan de Vakgroep Nieuwe Geschiedenis van de Universiteit Gent, waar hij werkt aan een studie over de sociale en institutionele relaties tussen performatief-literaire cultuur en de ontwikkeling van volkstalige geleerdheid in het vroegmoderne Antwerpen.

Adres:

Vakgroep Nieuwe Geschiedenis
Ufo - Sint-Pietersnieuwstraat, 35
9000 Gent
België